A mintaházak felépítése 2019. június 27-én kezdődik és a Solar Decathlon versenyeken megszokott módon rövid ideig, mindössze 15 napig tart. Az építési időszak alatt a terület nem fogad lakossági látogatókat.

versenyidőszak

A két héten át tartó verseny ünnepélyes megnyitójára július 12-én délelőtt kerül sor. Másnaptól, július 13-tól a Szoláris falu minden érdeklődő számára nyitva áll. A verseny július 28-án eredményhirdetéssel zárul.

A Szoláris falu nyitva tartása:

  • Hétfőtől csütörtökig: 13:00-19:00
  • Péntekenként: 13:00-20:00
  • Szombatonként: 10:00-20:00
  • Vasárnaponként: 10:00-18:00

Nyitvatartási időben a mintaházakban a csapattagok állnak a látogatók rendelkezésére,  akik angol-magyar nyelven ismertetik a házakkal kapcsolatos  információkat. Egy-egy ház bemutatása körülbelül 20 percbe telik, így a külföldi csapatok magyar tolmácsai 20 percenként tudnak új látogatókat fogadni, míg az angol nyelvű tájékoztatás folyamatosan zajlik

A Solar Decathlon Europe 2019 ingyenesen látogatható rendezvény, ám a helyszínen beléptetéskor kötelező regisztráció van, mely során a látogatók irányítószáma rögzítésre kerül.

Előregisztráció csak a 10 fő feletti csoportoknak szükséges a honlap tetején található előregisztráció gomb segítségével.

meghosszabbított kiállítás

Az eredményhirdetéssel csak a mintaházak versenye ér véget. A Szoláris falu ezt követően is fogad látogatókat egészen szeptember 29-ig.

A korábbi Solar Decathlon versenyek után a mintaházakat általában azonnal el kellett bontaniuk a csapatoknak (többnyire 5 nap alatt). A magyar rendezővárosi pályázat azonban olyan koncepciót fogalmazott meg, amely a 2 hónapos meghosszabbított kiállítás révén szélesebb közönség számára teszi lehetővé a mintaházak megtekintését és az innovatív, energiahatékony és jobb élhetőséget támogató műszaki megoldások felfedezését. Emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a házak műszaki teljesítménynek monitorozása a szokásosnál bővebb időintervallumban valósulhasson meg – ennek biztosításáról az ÉMI Nonprofit Kft. gondoskodik.

A meghosszabbított kiállítás pontos nyitva tartása később kerül közzétételre.

(Ez az oldal hamarosan további részletes információkkal bővül.)